Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Healthy Advice!!

Αφου έχω περιγράψει το ιδανικό νησί διακοπών, την ιδανική δραστηριότητα στον ελεύθερο χρόνο σας, νομίζω ήρθε η ώρα να αναφερθώ στο καλύτερο βρώμικο της Θεσσαλονίκης!!

Για να μην παρεξηγηθώ, με τη λέξη βρώμικο, εννοώ όλα τα είδη φαγητού απ έξω, γύρος, κρέπα, τοστ, πίτσα κλπ κλπ κλπ..

Πήγα λοιπόν, στο Healthy Advice στη Σβώλου. Είναι ένα μικρό μαγαζάκι, που σερβίρει δικά του εκπληκτικά σάντουιτς, και όλα χωρίς κρέας. Έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ να συνδυάζουμε το φαγητό γρήγορης εξυπηρέτησης με κάτι παχυντικό και τίγκα στο λάδι, που πραγματικά η διαφορά στην ποιότητα και στην πρώτη ύλη έβγαζε μάτι. Τα περισσότερα σάντουιτς ήταν με λαχανικά, με γαλοπούλα, κάποια με τόνο και έχει και μεγάλη ποικιλία απο σαλάτες. Φυσικά, μπορούσες να δημιουργήσεις και το δικό σου σάντουιτς με υλικά της αρεσκείας σου.
Το μενού

Όνομα και πράμα
Το μαγαζί εκτός απο πρωτύτυπα σάντουιτσς, είχε και πρωτότυπους τρόπους παρουσίασης αυτών! Σε κάθε σάντουιτς, ο ιδιοκτήτης, κολλούσε ένα αυτοκόλλητο με πολλές και διάφορες συμβουλές για καλύτερη ποιότητα ζωής! Εγώ πέτυχα ένα που μου λεγε να διαβάζω βιβλία!! Πολύ έξυπνο και τόσο διαφορετικό απο κάθε άλλη μορφή φαστ φουντ φαγητού!! (πόσες φορές έχει τύχει να κρατάτε ένα γύρο και να τρέχει το λίπος απο κάτω σα βρύση? Ξέρω, αηδία η εικόνα, αλλά ήθελα να κάνω αισθητή τη διαφορά).

Όταν λέμε υγιεινός τρόπος ζωής, μιλάμε για κάθε πλευρά της!
Και τι εννοώ...το μαγαζί κάνει και ντιλίβερι... λοιπόν, ο ντιλιβεράς, πήγε τις παραγγελίες με ποδήλατο! ! ! ! ! Ο ιδιοκτήτης εν ολίγοις, δεν προσπαθεί απλά να προωθήσει πέντε υλικά και να βρει ανταπόκριση στους χορτοφάγους ή σε εκείνους που κάνουν νηστεία. Θέλει να δώσει το παράδειγμα για αισθητή βελτίωση του τρόπου ζωής με κάθε δυνατό τρόπο!
Εννοείται φυσικά πως απαγορεύεται το κάπνισμα!

Ποιότητα και οικονομία
Και ναι, ερχόμαστε και στο σημαντικό κομμάτι, το οικονομικό δηλαδή. Θα μου πει κανείς, οκ, μας έπρηξες τα ούμπαλα τόση ώρα, πες μας τώρα και για τη λυπητερή. Η αλήθεια είναι πως πλήρωσα πολύ λιγότερα απο ότι περίμενα, και για το μέγεθος του σάντουιτς μου, είμαι υπέρ ευχαριστημένη με την τιμή, δεδομένων και των συνθηκών της κρίσης. Πλήρωσα 4,5 ευρώ για ένα σάντουιτς που μπορεί να σε κρατήσει χορτάτο δύο μέρες, είναι γεμάτο θρεπτικές ουσίες και μυστικά για υγιεινή ζωή!

Αξίζει να το δοκιμάσετε!

Υ.Γ. Δεν έχω καμία συγγένεια με τον ιδιοκτήτη, ούτε που τον ξέρω τον άνθρωπο!! Απλά κάτι καλό, αξίζει να διαδίδεται!!

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Felix Felicis

Felix Felicis, also called "liquid luck", is a magical potion. Felix Felicis makes the drinker lucky for a period of time, depending on how much is taken, during which everything they attempt will be successful.

Όταν νιώθεις ότι έχεις πιει λίγο απο αυτό, τότε ξέρεις ότι σίγουρα όλα θα πάνε καλά. Πολύ καλά. Τρίκαλα.

Όταν ξεκινάς να πας στην τράπεζα και συνειδητοποιείς οτι η κάρτα σου έχει λήξει, προβληματίζεσαι. Όταν όμως μπαίνεις μέσα και σου δίνουν λεφτά, νιώθεις τυχερός. Και όταν μια δουλειά που χρειάζεται το ελάχιστο μια βδομάδα (να μαζέψεις κάτι χαρτιά, να πας να τα δηλώσεις, να σου σταλεί ένα pin μετά απο τέσσερις μέρες και μετά ένα άλλο μετά απο άλλες τόσες και τρέχα γύρευε) τελειώνει σε είκοσι λεπτά, δεν μπορείς παρά να νιώθεις πολύ τυχερός.

Και όταν πηγαίνεις στη δουλειά και χρειάζεσαι να αλλάξεις ωράριο για την Πέμπτη -σε δύο μέρες- και σε εξυπηρετεί το πρώτο άτομο που ρωτάς (ενώ έχουν υπάρξει μέρες που ζητάς εξηπηρέτηση δύο βδομάδες νωρίτερα και τελειώνεις τρεις κάρτες παρακαλώντας και δεν βοηθάει κανείς), έχεις ένα χαμόγελο μέχρι και πίσω απο τα αυτιά. Όπως και να το πούμε, λες είμαι τυχερός.

Όταν τέλος, απο εκεί που κυνηγάς να βγάλεις έξτρα λεφτά, προσπαθώντας να δουλέψεις τα σαββατοκύριακα και παρακαλάς για ένα ακόμη σαββατοκύριακο στο πρόγραμμα σου μπας και την βγάλεις και αυτόν τον μήνα, και η υπεύθυνη των προγραμμάτων σου δίνει δύο μαζεμένα, τότε τι στο διάολο να νιώσεις αν όχι τυχερός??????

Δυστυχώς, είμαι απο τους ανθρώπους που το παίζει Πουαρώ και πρέπει να βρει τι έκανα λάθος και μου πάνε όλα καλά γιατί δεν γίνεται βρε αδερφέ να πηγαίνουν απο μόνα τους...

Μέχρι να το βρω όμως, είναι τόσο ιδανικό συναίσθημα να νιώθεις πως όλες σου οι προσπάθειες, όσο μικρές ή μεγάλες και αν είναι, θα αποδώσουν καρπούς...